Skip to main content
 

new-build project'Sonnengarten' daycare centre, Meckenheim

Architecture

the project

The Ed. Züblin AG is building a daycare centre and a family center with a playgroup on behalf of the municipal building management of Meckenheim.

project data

client
Ed. Züblin AG / Stadt Meckenheim
location
Meckenheim
building type
daycare centres
services
new-build project
area
education and research
scope of services
HOAI service phases 1-5
completion
period
-
GFA
1.130 m²
NFA
997 m²

our work

Daycare centre and family centre are designed as a spatial unit and accessible via separate entrances. An intervening multipurpose room is shared. It ensures both the necessary spatial separation of the facilities and their functional connection. The pedestrian access is via a common area to Baumschulenallee.

A clear and structured floor plan layout provides orientation and leaves room for the design by the users. Optimized traffic areas allow a central space, which is available to the children as an additional playing area. Skylights provide a natural exposure. Windows between group rooms and bedrooms provide visual contact for supervision.

 

 

view of the building
floor plan, groundfloor
inside view
inside view
PDF